Direktlänk till inlägg 2 februari 2009

Dsquared VS Dondup

Av Andreas Weinås - 2 februari 2009 23:47


Efter att ha fått frågan vilket märke som var bäst mellan Dsquared och Dondup när det kommer till jeans valde jag att skriva ett helt inlägg om det och använda mig av en betygsskala från 1-5 på väsentliga kategorier.

Betygen visar överlag märkets karaktär inom en viss kategori, sen finns det garanterat modeller och priser som både sticker ut positiv och negativ.

   

Dsquared vs Dondup


Kvalitén:

Båda märkena tillverkas i Italien och håller suverän kvalitet. Möjligtvis är Dsquared något vassare med tanke på deras värstingmodeller med bla cashmereblandningar i och det faktum att märket är världsledande i modevärlden på jeans.

Dsquared 5/5 och Dondup 4/5


Passform:
Detta är verkligen från person till person. Dsquared har traditionellt väldigt låg midja på sina modeller vilket kan vara svårt att bära utan "häng". Dondups modell Sam är ett exempel på väldigt bra passform med något vidare lår och smalnar av nertill. Passar många olika typer av människor och du kan gå upp i storlek för en mer lös känsla utan att tappa passformen.

Dsquared 3/5 och Dondup 4/5


Design:
Här är det frågan vad du som köpare är ute efter. Vill du ha en väldigt detaljrik modell med mycket lyxstatus i skall du klart välja Dsquared För en mer diskret men ändå trendig känsla är Dondup över lag bättre.
Men det faktum att Dsquared gjort sig kända i modevärlden genom sina jeans gör att de måste ses som snäppet vassare.

Dsquared 4/5 och Dondup 3/5


Prisvärdhet:
Prismässigt så ligger Dondup på ca 3000kr medans  Dsquared varierar mellan 2400kr och upp emot 5000kr.
Därför måste man nog gå från modell till modell. De klassiska dsq modellen i inlägget "söndagsmiddag" för 2400kr är mer prisvärda enligt mig än Sam och Scott från Dondup för 3000kr. Men bägge av dessa modeller är mer prisvärda än alla Dsquareds modeller över 3000kr. Man ska ha klart för sig att ingen av dessa märken är kända för sin prisvärdhet! Vid en eventuell rea på 50 % är de flesta av Dsquareds modeller fortfarande dyrare än 2000kr vilket är mycket på rea utan bytesrätt.

 Dsquared 2/5 och Dondup 3/5


Lyxkänsla:

Här är Dsquared faktiskt mil före Dondup med sina catwalkvisningar och flaggskeppsbutiker i bla Milano. Dondup är istället för som inte vill skylta för mycket med märket men vill ha kvalitet och design.

Dsquared 5/5 och Dondup 3/5



Trendmässigt:
För 2-5 år sedan hade detta inte heller varit något snack. Dsq. var ett av de trendigaste märkena man kunde bära i jeansväg, men i takt med att de sammanknippades med mindre stilfulla fotbollsspelare sjönk trendfaktorn och de lever kvar i den målgruppen som är deras starkaste. Dondup är istället väldigt trendriktiga i sina modeller och har en stark italiensk känsla i plaggen.

Dsquared 2/5 och Dondup 4/5


 Slutresultat:

Dsquared 21/30 och Dondup 21/30


För att summera så kan vi ju se att enligt mig så är det lika mellan märkena. Anledningen till varför jag valde att lägga upp inlägget på detta sättet var för att det är viktigt att tänka på vad man är ute efter. Är det lyxkänslan och igenkännande blickar så är Dsquared vinnare. Är du ute efter en trendig men diskret design i italiensk känsla och kvalitet är Dondup mer för dig.


Hoppas framför allt Daniel fick svar på sin fråga och även ni andra som funderat på något från dessa exklusiva jeanstillverkare.


 
 
Ingen bild

daniel

3 februari 2009 14:52

tack för ett väldigt bra svar!

 
Ingen bild

NcW

5 februari 2009 23:59

Vart får man tag i Dondup jeans i gbg?

 
Ingen bild

Andreas Weinås

6 februari 2009 08:41

Dondup säljs på Kungsgatan 9B i göteborg som för tillfället har en kortare paus men väntas öppna igen i slutet av februari.

//Andreas

 
Ingen bild

/arcadia

4 mars 2009 10:14

Nu har Kungsgatan9B öppnat igen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andreas Weinås - 12 februari 2009 08:43

  Nu efter mycket besvär och fantastisk hjälp av Fabian på fabels värld är den nya versionen av Fashion4fun klar!  Den hittar ni på http://fashion4fun.com   Den här sidan kommer finnas kvar för er som vill läsa äldre inlägg men ej uppdateras. Kommen...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 16:21

  Många av er har säkert redan sett det och en del har kanske ingen facebook profil men för er övriga vill jag nämna att fashion4fun nu finns som grupp på facebook. Även om den inte uppdateras jätteofta så kommer viktiga händelser och ev. kontaktinfo...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 08:29

  Ett stort steg imot att bli vuxen är när man för första gången skall omplacera sina sparpengar i en bankportfölj. Det är något av en ovan situation där det gäller att få klart för sig vilken typ av risk man vill ta för att öka värdet på sina arma s...

Av Andreas Weinås - 10 februari 2009 21:13

  Jag spinner vidare på konsten att matcha färger tillsammans och olika effekter detta kan ge. I inlägget "blå/beige/brun" nämnde jag hur tre färger kan passa bra tillsammans och i detta inlägget kommer jag gå in på hur man bäst plockar upp en färg u...

Av Andreas Weinås - 9 februari 2009 10:51

  Jag skrev ett inlägg om hur det vida modet i byxväg är på väg att få ett rejält uppsving. Fat denna gången är det på ett nytt sätt. Byxorna ger lite av en Charlie Chaplin känsla och har ofta relativt hög midja. Bottega Veneta är det märke som kansk...

Ovido - Quiz & Flashcards