Direktlänk till inlägg 4 februari 2009

Vårkänsla

Av Andreas Weinås - 4 februari 2009 12:05



I februarimörkret är det lätt att känna glädje över minsta ljusglimt och när solen sken som bäst i helgen fick jag de första vårkänslorna i kroppen.


Denna klädsel passar perfekt till en tidig vår där cardiganen i ull tillsammans med den ofodrade kavajen håller värmen.

 Ett sätt att bära kavaj och slips utan att se för strikt ut.


Olika färger av blått, beige och brunt fungerar ofta bra tillsammans.

Till detta kan man addera ytterligare en starkare accentfärg för att pigga upp.






Strumpor matchas effektivt med en av nyanserna i slipsen




De vita knapparna på kavajen är något jag funderat på att byta till ett par mörkblå för att smälta in mer. Detta är ett ganska stort projekt då man får byta ärmknappar likaså.


Vad tycker ni?


 
 
Fredde

Fredde

4 februari 2009 15:34

Hej!
SÅg att du svarade på min fråga angående N.D.C skorna i King forumet :)

Jag har hittat ett par på yoox som jag är intresserad av. Om man köper och sedan när man får dom och dom är försmå, kan man få pengar tillbaka eller hur gör man då?

MVH Fredde

http://fredde123.blogg.se

 
Ingen bild

Andreas Weinås

4 februari 2009 15:55

Jag har inte skickat något tillbaka från yoox men det står nog på sidan hur man går tillväga isf. Antar att man får skicka tillbaka varan oskadd och antingen få byta eller pengarna tillbaka...Är det rea på modellen så är jag däremot tveksam till några refunds. Jag skulle säga att du inte skall ha större storlek än du brukar med tanke på att skinn och mockaskor ger med sig mycket i bredd och klassiska herrskor om det är sådana du är ute efter brukar vara långa i modellen.

 
Ingen bild

erik

4 februari 2009 16:31

jag själv föredrar att skippa slipsen och köra på lite uppknäppt istället. Dessutom gillar jag inte uppviket på jeansen. Är osäker på om du ska byta knappar på kavajen faktiskt, men det ser definitivt bra ut som det är.
snygg outfit!

 
Fredde

Fredde

4 februari 2009 16:31

Okej så om jag är en 45:a men har hittat en 44.a så ska den nog passa? eller?

http://fredde123.blogg.se

 
Ingen bild

fredrik

4 februari 2009 21:24

Av de bilder jag sett på din blogg tycker jag att det verkar som att du gillar detaljer som sticker ut i dina plagg. I just den kavajen är det ju kontrasten i knappar och sömmar som gör den speciell - behåll knapparna alltså. Jag skulle dock föredra ett par mörkare jeans i matchningen så att strumporna accentueras mer.

 
Ingen bild

Andreas Weinås

4 februari 2009 22:08

Fredde: 44or kommer nog gå fint!

Fredrik: Ja gillade färgkombinationen mellan kavaj och jeans och kände att outfiten skulle bli än mer formell med ett par råjeans. Men håller med dig om att kontrasten mellan strumpa och jeans försvann lite.

Erik: när jag ser på bilderna så kan jag hålla med om att uppviket är lite väl kraftigt. Jag brukar vilja utgå från att uppviket skall gå precis ner till skornas kant men i detta fallet blev det lite större för att visa färgen på strumporna.

När det kommer till slipsen är jag en stark förkämpe då jag vill få bort tanken på den som "snara på jobbet". Uppknäppt känns lite mer elegant vid fest eller vid väldigt casual tillfällen.

Tack för de vettiga kommentarerna och feedbacken!

//Andreas

 
Ingen bild

Myran

4 februari 2009 23:38

Tjena Whedda!! Hoppas allt är bra? Läste ditt inlägg om vårkänsla och tycker definitivt att du ska behålla det vita knapparna på kavajen. Var kommer den i från? Den e magiskt snygg! Ha de gött man...

 
Ingen bild

erik

5 februari 2009 00:35

slips är snyggt, men jag trivs själv inte i det tyvärr!

förresten, jag har ett par jeans, en mörk tvätt med lite slitningar. De är dock lite stora i midjan, och jag hade behövt ett snyggt bälte!
har du några tips? det skall helst vara så diskret som möjligt =)

 
fabian

fabian

5 februari 2009 06:27

Sen marks det att du inte har haft en fotograf som instruerat dig vid dina poser. Det ser ut som att du har en sack potatis hangandes over axlarna. Strack pa dig och gor dig statlig.

http://www.fabelsvarld.com

 
Ingen bild

Andreas Weinås

5 februari 2009 08:34

Myran: Kavajen är från Raer och inköpt på fever. Vanligtvis brukar Raers plagg vara ganska skrikiga men detta var en lite mer nertonad modell..Jag köpte min för halva reapriset i höstas och då landade den på 600kr.

Erik: Bälte till jeans är en intressant fråga. Det finns flera olika alternativ som jag kan rekommendera faktiskt. Först och främst så ska du tänka på om du brukar bära svara eller bruna herrskor? Att matcha bälte med sko är ett klassiskt stiltips som sällan går fel. Skippa de oversizeade bältesspännena som va populära för några år sedan och satsa på ett smalt/klassiskt i flätat skinn. Ett annat alternativ för att få mer liv i klädseln är ett färgglat tygskärp som kan ta upp någon av de övriga färgerna i din klädsel.

Lycka till

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andreas Weinås - 12 februari 2009 08:43

  Nu efter mycket besvär och fantastisk hjälp av Fabian på fabels värld är den nya versionen av Fashion4fun klar!  Den hittar ni på http://fashion4fun.com   Den här sidan kommer finnas kvar för er som vill läsa äldre inlägg men ej uppdateras. Kommen...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 16:21

  Många av er har säkert redan sett det och en del har kanske ingen facebook profil men för er övriga vill jag nämna att fashion4fun nu finns som grupp på facebook. Även om den inte uppdateras jätteofta så kommer viktiga händelser och ev. kontaktinfo...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 08:29

  Ett stort steg imot att bli vuxen är när man för första gången skall omplacera sina sparpengar i en bankportfölj. Det är något av en ovan situation där det gäller att få klart för sig vilken typ av risk man vill ta för att öka värdet på sina arma s...

Av Andreas Weinås - 10 februari 2009 21:13

  Jag spinner vidare på konsten att matcha färger tillsammans och olika effekter detta kan ge. I inlägget "blå/beige/brun" nämnde jag hur tre färger kan passa bra tillsammans och i detta inlägget kommer jag gå in på hur man bäst plockar upp en färg u...

Av Andreas Weinås - 9 februari 2009 10:51

  Jag skrev ett inlägg om hur det vida modet i byxväg är på väg att få ett rejält uppsving. Fat denna gången är det på ett nytt sätt. Byxorna ger lite av en Charlie Chaplin känsla och har ofta relativt hög midja. Bottega Veneta är det märke som kansk...

Ovido - Quiz & Flashcards