Alla inlägg den 2 februari 2009

Av Andreas Weinås - 2 februari 2009 23:47


Efter att ha fått frågan vilket märke som var bäst mellan Dsquared och Dondup när det kommer till jeans valde jag att skriva ett helt inlägg om det och använda mig av en betygsskala från 1-5 på väsentliga kategorier.

Betygen visar överlag märkets karaktär inom en viss kategori, sen finns det garanterat modeller och priser som både sticker ut positiv och negativ.

   

Dsquared vs Dondup


Kvalitén:

Båda märkena tillverkas i Italien och håller suverän kvalitet. Möjligtvis är Dsquared något vassare med tanke på deras värstingmodeller med bla cashmereblandningar i och det faktum att märket är världsledande i modevärlden på jeans.

Dsquared 5/5 och Dondup 4/5


Passform:
Detta är verkligen från person till person. Dsquared har traditionellt väldigt låg midja på sina modeller vilket kan vara svårt att bära utan "häng". Dondups modell Sam är ett exempel på väldigt bra passform med något vidare lår och smalnar av nertill. Passar många olika typer av människor och du kan gå upp i storlek för en mer lös känsla utan att tappa passformen.

Dsquared 3/5 och Dondup 4/5


Design:
Här är det frågan vad du som köpare är ute efter. Vill du ha en väldigt detaljrik modell med mycket lyxstatus i skall du klart välja Dsquared För en mer diskret men ändå trendig känsla är Dondup över lag bättre.
Men det faktum att Dsquared gjort sig kända i modevärlden genom sina jeans gör att de måste ses som snäppet vassare.

Dsquared 4/5 och Dondup 3/5


Prisvärdhet:
Prismässigt så ligger Dondup på ca 3000kr medans  Dsquared varierar mellan 2400kr och upp emot 5000kr.
Därför måste man nog gå från modell till modell. De klassiska dsq modellen i inlägget "söndagsmiddag" för 2400kr är mer prisvärda enligt mig än Sam och Scott från Dondup för 3000kr. Men bägge av dessa modeller är mer prisvärda än alla Dsquareds modeller över 3000kr. Man ska ha klart för sig att ingen av dessa märken är kända för sin prisvärdhet! Vid en eventuell rea på 50 % är de flesta av Dsquareds modeller fortfarande dyrare än 2000kr vilket är mycket på rea utan bytesrätt.

 Dsquared 2/5 och Dondup 3/5


Lyxkänsla:

Här är Dsquared faktiskt mil före Dondup med sina catwalkvisningar och flaggskeppsbutiker i bla Milano. Dondup är istället för som inte vill skylta för mycket med märket men vill ha kvalitet och design.

Dsquared 5/5 och Dondup 3/5



Trendmässigt:
För 2-5 år sedan hade detta inte heller varit något snack. Dsq. var ett av de trendigaste märkena man kunde bära i jeansväg, men i takt med att de sammanknippades med mindre stilfulla fotbollsspelare sjönk trendfaktorn och de lever kvar i den målgruppen som är deras starkaste. Dondup är istället väldigt trendriktiga i sina modeller och har en stark italiensk känsla i plaggen.

Dsquared 2/5 och Dondup 4/5


 Slutresultat:

Dsquared 21/30 och Dondup 21/30


För att summera så kan vi ju se att enligt mig så är det lika mellan märkena. Anledningen till varför jag valde att lägga upp inlägget på detta sättet var för att det är viktigt att tänka på vad man är ute efter. Är det lyxkänslan och igenkännande blickar så är Dsquared vinnare. Är du ute efter en trendig men diskret design i italiensk känsla och kvalitet är Dondup mer för dig.


Hoppas framför allt Daniel fick svar på sin fråga och även ni andra som funderat på något från dessa exklusiva jeanstillverkare.


Av Andreas Weinås - 2 februari 2009 22:03


För många svenskar är vetskapen om olika sorters skjortkragar och vilka som passar till vad näst intill obefintlig.

Här följer tre klassiska sorter till allt från kontoret och solsemestern.



Cutaway-kragen

Bär man slipsar bredare än Diors är detta det givna valet enligt mig. Precis som namnet antyder spretar kragsnibbarna brett ifrån varandra och ger därmed bäraren möjlighet att visa hela slipsknuten. Det jag gillar mest är att kragen följer kavajens slag vilket ger ett stiligt intryck.

Denna modellen ser även väldigt bra ut uppknäppt.




Point-kragen

Detta är en vanlig krage som är lite till intetsägande i min mening.

Modellen kan klara av att bära upp väldigt smala slipsar men så fort det kommer till normala slipsar täcks stora delar av slipsknuten.





Buttondown-kragen

Detta är den minst formella av dessa tre sorter och varit mycket populär det senaste bla genom Our Legacys vår/sommmar kollektion 2008 där de skapade en typ av "modeuniform" med buttondownskjorta, upprullade chinos och ljusa tygskor.

Denna typen av krage ger ett mycket avslappnat intryck och passar utmärkt till solsemestern och ett par dressade shorts.


Bilder: www.manolo.se


Av Andreas Weinås - 2 februari 2009 13:13


I samband med det växande intresset för klassiskt herrmode har den lilla men stiliga detaljen i form av bröstnäsduken åter fått ett uppsving.



För de sanna sartorialisterna har denna detalj aldrig försvunnit vilket syns på bilder av klassiska stilikoner som nästintill alltid bar någon form av bröstnäsduk i kavajen. Och sätten att bära den på är många, här följer några personliga favoriter.

 

Den här bröstnäsduken har exakt samma mönster som mina byxor och kan därför diskret matchas tillsammans.



För att denna detaljen ska se riktigt elegant ut rekommenderar jag att man inte stylar den för mycket utan mer får intrycket av att den är nertryckt i bröstfickan på ett nonchalant sätt.




Den mest klassiska och formella bröstnäsduken är den vita av denna modellen. Vikt så att den sticker upp ca 1 cm ur fickan. Det är ett diskret och enkelt sätt att bära den och min personliga favorit.




När det kommer till att matcha bröstnäsduken tycker jag att det är snyggast till skjortan ev. byxorna. Att matcha den efter slipsen kan lätt se för utstuderat ut, särskillt om slipsen är i en stark färg.




Ett annat sätt att bära den är utan matchning och helt enkelt ha en kontrasterande färg som sticker ut men ändå passar in i resten av klädseln.

Detta kan vara ett bra sätt att liva upp en väldigt formell outfit som här vid nyår. Dock inte att rekommendera till smoking då den alltid bör vara vit som skjortan.


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards