Alla inlägg under augusti 2008

Av Andreas Weinås - 27 augusti 2008 12:50

För er som inte tröttnat helt på chinos efter sommarhysterin kan jag rekomendera Dr Denims modell Donk som är en lite smalare modell av chino.

Det är den klart mest prisvärda (599kr) och passformen är suverän. Jag äger den beígea men både den blå och röda är riktigt schyssta.



klassiskt beigea



Navy




Röda


Av Andreas Weinås - 26 augusti 2008 20:54

Här kommer ett par olika modeller i olika stilar som skulle vara schyssta i vinter!


N.D.C made by hand. Mitt val från förra vintern som kommer användas flitigt denna också. antingen under ett par vidare byxor eller med ett par smala jeans instoppade i.



Hudson suedeboot.

köpte denna skon förra säsongen men den gick sönder inte en utan två gånger i hälen så jag fick ta en annan modell. Bortsätt från kvaliten så älskade jag denna modellen.





Dr Martens (obs, köp begagnade för en arbetarlook.)

Av Andreas Weinås - 25 augusti 2008 22:04

Veckans festoutfit är inspirerad av en blandning mellan preppy, marina och bohemiska influenser.


Kavaj / Raer

Skjorta / Bill tornade

Chinos / Dr Denim

Skor / Pointure

Fluga / Present



Vill man ha en mer avslappnad stil så kan man skippa flugan

Av Andreas Weinås - 25 augusti 2008 21:29

Outletbutiken Kastellgatan som ligger på Kastellgatan 14 i linne har var eller varannan vecka en utförsäljning av ett nytt märke från förra säsongen samt provkollektioner med kraftigt reducerade priser. mellan 50-70% billigare brukar det ligga så det är värt ett besök helt klart. Man kan även besöka bolaget på www.kastellgatan.se


Denna veckan är det Velour som gäller och utförsäljningen startar torsdag 28/8 kl 7 och håller på tills på lördag den 30/8.

Av Andreas Weinås - 24 augusti 2008 18:47

Här kommer ett gäng schyssta sneakers jag gärna skulle stå som ägare till.


Lanvin


låga


Höga



Neil Barrett

Svarta


Dior Homme


Martin Margiela


Yves Saint Laurent


Raf Simons

Av Andreas Weinås - 24 augusti 2008 17:49

Idag var det dags att testa de stenugnsbakade pizzorna på portofino igen. Jag rekomenderar restaurangen starkt då maten är suverän och personalen jättetrevlig. Dagens outfit fick inspireras av sommarn som går mot sitt slut.


Jeansskjorta / Diesel / Frankrike

Byxor / Neil Barrett (del av kostym) / Kungsgatan9b
Väska / Tiger / present



Av Andreas Weinås - 24 augusti 2008 17:45

de första två bilderna är från the sartorialist tagna under sin resa till stockholm för att bla mottaga cafes specialpris.



Av Andreas Weinås - 23 augusti 2008 00:31


1. Kungsgatan 9B / Kungsgatan 9B / www.kungsgatan9b.com

Kungsgatan 9B är min absoluta favoritbutik i denna kategorin. Man har valt att arbeta med prisbelönta designers och märken från främst italien och belgien så som Martin Margiela, Neil Barrett, Mauro Griffoni, Costume National, N.D.C-made by hand, Dondup och tar till hösten in ett par plagg från Number (N)ine. Inriktningen är en bra mix mellan extrem trend och välskräddad tidlöshet. Vad som gör att den står som etta på min lista är att plaggen håller samma mode och kvalitetsmässiga klass (och tyvärr också prislapp) som hos gucci och dior men det är endast insatta som känner igen designern då de sällan bär nån logga. Detta gör att man kan fokusera på själva plagget och den oslagbara kvaliten och inte endast vilket märke som står i nacken. Priserna är för höga för mig men servicen är suverän och det är värt ett besök för inspiration om inte annat. Det kommer ju en rea i Januari och Juli som börjar på 30% och slutar vanligtvis på 70% och av egen erfarenhet finns det mycket snyggt kvar åtminstone på 50%.


2. NK Herrtrend / Drottninggatan 39 / www.nk.se

NK Herrtrend är den mest exklusiva och modeinriktade delen av NK. Här kan man finna toppmärken som:  Dsquared, Lagerfeldt, Marc By Marc Jacobs, D&G, Costume National, Paul Smith, Raf by Raf Simons och den nya lyxlinjen Diesel Black Gold.De svenska märkena J.Lindeberg, Acne och Filippa K är uppdelade i egna små ateljér. Utbudet är stort och prisklassen varierar mellan allt från en blandning av en skinnjacka och en ullrock från Dsquared för 17 000kr till skjortor i 1000kr klassen. Detta är positivt då det lockar folk med olika budget. Vad som gör att jag inte ser det som den bästa butiken i kategorin är att det inte finns nån exklusiv Boutiqe-känsla med perfekt estetiskt inrätt och 100% service, något jag skulle vilja ha om jag skulle lägga tiotusentals kr på en sak. Plagget känns helt enkelt inte lika exklusivt om det ligger slängt bland t-shirtar från t ex Acne. Sen menar jag inte att servicen är dålig men har man så många människor som passerar varje dag så är det omöjligt att få alla att känna sig speciella.


3. ABCD / västra hamngatan 19 / www.abcd-fashion.se

ABCD är en av de mest exklusiva butikerna i sverige. Det är en kedja med butiker i stockholm och malmö och göteborg. Inriktningen är mycket glamourös och man arbetar med klassiska High End märken som Dior, Gucci, Dolce&Gabbana och Louis Vuitton. Nyare innemärken såsom Dsquared och John Richmond finns även.

Utbudet för herr är klart begränsat och priserna är i högsta laget men i slutet av rean skall man kunna finna en hel del snyggt utan att tömma kontot.

Ovido - Quiz & Flashcards