Direktlänk till inlägg 26 oktober 2008

My 10 Essentials!

Av Andreas Weinås - 26 oktober 2008 23:04

Men.style.com gör har ett inslag på sidan då de ber kändisar och designers att välja ut sina 10 viktigaste plagg eller saker. Detta är efter hård konkurens vad jag hade valt.


Bombarjacka från Neil Barrett

Funkar till vardags som till fest, passar till fluga, slips, skjorta, t-shirt och stickat. Mitt absolut bästa köp nånsin. Här matchat med rutig slips från Gant och skjorta med tryckta hängslen även den från Neil Barrett.


Boots från N.D.C

Detta var ett par boots jag tvekade länge innan jag köpte, en klart mer vågad stil än jag vanligtvis gick i men efter 3 dagars velande köpte jag dem på 70% rea och har inte ångrat det för en sekund.

Grårutiga kostymbyxor från Luca e Alesandro

Dessa kostymbyxor har blivit mina absoluta favoriter. De har ett svagt glencheck mönster med svart, vitt, grått och en strimma lila i. Jag är en klar förespråkare för smala kostymbyxor och kommer förmodligen vara det när det inte längre är inne heller för att jag helt enkelt passar bättre i det. Här matchas byxorna med ett par bruna N.D.C ankle boots.


Fodrad Jeansjacka från Levis

Detta är ett plagg jag fick för många år sedan men som gjort comeback i garderoben och känns mer rätt än nånsin denna vintern med rådande worker/skogshuggartrender. Här har jag kombinerat den med ett annat favoritplagg - den rutiga skogshuggar skjortan från paul smith.



Ofodrad kavaj från RAER

Denna kavajen är min perfekta sommarkavaj/jacka. Den är ostrukturerad och känns därför inte för uppklädd till vardags. Variera mellan att bära den till allt från t-shirt på sommarn till stickad tröja som denna från Luke under höstmånaderna.


Svart trenchcoat från Diesel

Detta är det mest tidlösa plagget i min garderob. Samtidigt känns det aktuellt både i snitt och modell och funkar från tidig höst till sen vår beroende på mängden plagg under. Klart bättre investering än en ren vinterjacka som endast behövs under 1-2 månader i sverige. Här har jag valt att kombinera trenchen med en rutig skjorta från koppartrans, svart slips från slipsknuten och tunn stickad tröja från Hope.


Smala jeans från Dondup

Att inte ha med ett par favoritjeans bland sina 10 favoriter vore konstigt och mina favoriter är dessa från italienska Dondup som har en smal men ej tajt passform. Jag bär dem gärna med de redan nämnda bootsen från N.D.C


Hatt från H&M

Detta är det senaste tillskottet till garderoben så det är inget plagg jag burit nån längre tid men har redan fastnat för det. Hatt känns som ett plagg som har en skön historia i stilsammanhang precis som t ex trenchcoaten och det är nog den stilfullaste huvudbonaden man kan bära i höst. I vinter får den lämna plats åt den upprullade mössan när tempraturen kräver detta.

Sommarkostym från Neil Barrett

Alla män bör ha minst en men helst fler kostymer i sin garderob och detta är min personliga favorit. Den känns trots sin ofta trendfixerade designer som en kostym som kommer fungera i många somrar framöver. Jag har faktiskt inte burit den som hel kostym ännu utan endast delat upp den kavaj och byxor för sig. Detta gör att man inte tröttnar på den på samma sätt som andra plagg för den kan varieras med så många stilar, allt från jeans och kavaj till att ha kostymbyxorna upprullade som ett par chinos med en slapp t-shirt eller skjorta . Men snyggast enligt mig är att bära den som på bilden nedan.


Skinnjacka från Revolution
Även skinnjackan är något som ja tycker alla män borde ha i sin garderob. Hade jag haft råd hade jag haft flera. Fördelen med skinnjackor är att de kommer i så många olika modeller så nästan alla kan hitta sin favorit. Min personliga favorit är bikerjackan och är det nån modell jag tar avstånd från så är det skinnkavajen som håller snäppet lägre modegrad än foppatofflan..

Här bär jag min racingmodell i getskinn med en farfarströja från wrangler och en scarf som är min flickväns.


 
 
Ingen bild

Jonas

28 oktober 2008 08:43

Tja Andreas! Dina NDC-boots e ju bara såå underbara..Antar att du köpte dem på Kungsgatan 9b. Var där oxå på rean men tvekade lite för länge hehe..Hur brukar du bära dem oftast? Utanpå eller innanför Jeansen?

 
Andreas Weinås

Andreas Weinås

28 oktober 2008 10:07

Tack så mycket Jonas! Jag köpte faktiskt mina på viktoria Arena förra vintern, men mycket riktigt så var fanns dem på kungsgatan 9b också. Av en slump fanns ett par i stl 41 på viktoria och en blandning av stora storlekar, hyfsat små fötter och att de töjjer sig en hel del gjorde att de blev mina. Jag bär oftast mina med jeansen instoppade då detta känns lite roligare men då kräver det att det är en ganska smal jeans modell. Om man inte vill dra blickarna till sig lika mycket är det riktigt schysst att ha ett par lite vidare jeans över för att få en mer diskret arbetskänga. Min modell finns att köpa på yoox.com och ligger på ca 3000 om ja inte minns fel.

http://fashion4fun.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jonas

28 oktober 2008 11:18

Ok!! Kul att du gillar boots liksom jag. Finns knappt nåt snyggare man kan ha på fötterna. Självklart är det ju sexigast att ha jeansen instoppade men bra att kunna variera. Vad tycker du om att ha bruna boots till svart rock eller skinnjacka? Funkar det eller bättre att ha enhetligt? Själv köpte jag ett par begagnade mörkbruna höga Biker boots från D&G på Ragtime förra året, och i förra veckan blev det ett par kortare svarta (typ korta ridstövlar) på Zara. Hehe men vill ha ännu mer;=)
JOnas

 
andreas weinås

andreas weinås

28 oktober 2008 11:31

Jag håller verkligen med dig Jonas om att det är riktigt snyggt med boots. Jag är lite inne på mc boots (svarta) som jag skrivit en del om men dina låter onekligen riktigt schyssta! Självklart funkar det med bruna boots till svart men jag brukar försöka hålla mig till varmare färger som beige, vinrött, grått, blått och grönt för att matcha..skall du ha brunt till så är det klart snyggast om man hittar samma nyans på t ex väska eller bälte.

http://fashion4fun.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jonas

28 oktober 2008 13:54

mm..precis, skall försöka hitta en schysst weekenbag i brunt läder kanske..även handskar..
Brukar du shoppa på second hand nåt? Tips på ställen förutom Ragtime i Gbg?? Måste även säga att du har en grym smak..Den där Neil Barret-jackan slår ju det mesta;=)

 
andreas weinås

andreas weinås

28 oktober 2008 21:38

Weekendbag är ett kanonköp. Satsa på kvalitet till rimligt pris, jag köpte en modell förra året för 1500kr och dragkedjan är redan trasig så lägg lite extra och ha den lång tid framöver...Va det gäller Second Hand är utbudet väldigt begränsat i gbg till skillnad från sthlm där du har bla herr judith med mer och bättre grejer. Du har ju Emaeus på linnegatan, myrorna och broadway..dessa har mkt skräp och lite guldkorn men kan vara värt att kolla. På Ragtime finns det märkesplagg men de tar hälften av vinsten så det är ofta dyrt och jag gillar inte att de tar så stor del. Men mitt tips är nog ändå att kolla nätet och om du skulle åka till sthlm så kolla på de 3-4 riktigt bra ställena de har.

http://fashion4fun.bloggagratis.se

 
andreas weinås

andreas weinås

28 oktober 2008 21:40

Ett stort tack för den fina kritiken. Jättekul om man kan inspirera någon med det man tar på sig.

http://fashion4fun.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jonas

28 oktober 2008 22:24

Så lite så;=) Intressant det där om att passa på när affärer har 70% rabatt..Det gäller ju helst att vara alert när den rean börjar, för att göra kap. Vad har du själv för favoritaffärer i Gbg förresten? Handlat mycket på nätet t.ex yoox? såå mycket t.ex boots där att "dräggla" över, men känns lite risky att handla där utan att kunna prova grejorna..

 
Ingen bild

andreas weinås

29 oktober 2008 12:10

Mina favoritbutiker är Kungsgatan 9b för servicen och det fantastiska märkena. Nk herrtrend är bra med sin stora bredd men mindre Botique-känsla som jag gillar. I de mellersta prisklasserna är bobby dazzler och fever bra butiker och vill man fynda riktigt mycket är weekday att rekomendera..för den aktuella luffar, bohem, gypsystilen så har de mycket snygga plagg som urringade t-shirts och tunna oversize cardigan för typ 400kr..sen att de öppnat i gamla viktoria arena har gjort det än mer intressant. Va det gäller nätet så är det kanon med både yoox och asos.com men det är att rekommendera att man har provat plaggen i designerns övriga kollektion för att få ett humm om hur storlekarna är..

 
Ingen bild

Jonas

30 oktober 2008 08:46

Tack för tipsen Andreas! Kommer nog att höra av mig med kommentarer lite då och då!!

 
Ingen bild

andreas weinås

30 oktober 2008 09:01

Ingen orsak Jonas! Lycka till med shoppingen och titta förbi sidan lite då och då så ska jag försöka leverera inspirerande förslag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andreas Weinås - 12 februari 2009 08:43

  Nu efter mycket besvär och fantastisk hjälp av Fabian på fabels värld är den nya versionen av Fashion4fun klar!  Den hittar ni på http://fashion4fun.com   Den här sidan kommer finnas kvar för er som vill läsa äldre inlägg men ej uppdateras. Kommen...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 16:21

  Många av er har säkert redan sett det och en del har kanske ingen facebook profil men för er övriga vill jag nämna att fashion4fun nu finns som grupp på facebook. Även om den inte uppdateras jätteofta så kommer viktiga händelser och ev. kontaktinfo...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 08:29

  Ett stort steg imot att bli vuxen är när man för första gången skall omplacera sina sparpengar i en bankportfölj. Det är något av en ovan situation där det gäller att få klart för sig vilken typ av risk man vill ta för att öka värdet på sina arma s...

Av Andreas Weinås - 10 februari 2009 21:13

  Jag spinner vidare på konsten att matcha färger tillsammans och olika effekter detta kan ge. I inlägget "blå/beige/brun" nämnde jag hur tre färger kan passa bra tillsammans och i detta inlägget kommer jag gå in på hur man bäst plockar upp en färg u...

Av Andreas Weinås - 9 februari 2009 10:51

  Jag skrev ett inlägg om hur det vida modet i byxväg är på väg att få ett rejält uppsving. Fat denna gången är det på ett nytt sätt. Byxorna ger lite av en Charlie Chaplin känsla och har ofta relativt hög midja. Bottega Veneta är det märke som kansk...

Ovido - Quiz & Flashcards