Alla inlägg under oktober 2008

Av Andreas Weinås - 23 oktober 2008 22:34

Något jag gillar när det gäller kläder är att i viss mån provocera alla förutfattade meningar om vad som passar sig i vilka sammanhang. Jag skall tilläga att jag spenderar stora delar av min fritid i handbollskretsar och med några få undantag så är uppfattningen att slipsen bör hänga färdigknuten i garderoben och eventuellt tas fram då det vankas utgång. Missförstå mig inte, det är inte så att folk har sämre stil där än nån annanstans, snarare väljer de kläder för vardagen mer i bekvämlighetssynpunkt. Skillnaden för mig är att jag ibland kan känna mig mer bekväm i slips, skjorta och rock än i ett par jeans och en t-shirt. Många blickar har man fått av tränare och medspelare när man dykt upp till träning med lite för "korta byxor" eller med "ridstövlarna" vilket naturligtvis resulterade i citat från Vanheden och frågan vart jag ställt hästen? Detta är något av det jag faktiskt ser fram emot mest när jag går till träning för hur mycket det än skojas så är det ändå mig någon på lagfesten kommer smygande och frågar om jag möjligtvis skulle kunna hjälpa dom att knyta deras slips...


På säsongens sista träning skall jag plåga vår käre assisterande coach Dennis lite extra genom att fira uppehållet med att komma till träningen iförd detta...

Bild från Neil Barrett

Av Andreas Weinås - 23 oktober 2008 14:00

Denna gången går inspirationen till den franska bohemen med kännetecken som ostrukturerad sammetskavaj, randig tröja och tvinnad sidenscarf runt halsen.


Glasögon / Olivers Peoples

Kavaj / Margiela


Tröja / Margiela


Scarf / Yves Saint Laurent


Byxor / Comme des Garcons Homme Plus


Skor / Yves Saint Laurent

Av Andreas Weinås - 23 oktober 2008 13:54

Nästa drömoutfit är en hyllning till mc kulturen med svart som genomgående färg.


Skinnjacka / Rick Owens

T-shirt / Marc by Marc Jacobs (Obamas kampanj)


Jeans / Dior Homme


Skor / Neil Barrett

 

Av Andreas Weinås - 22 oktober 2008 22:58

Här kommer min första egen komponerade fiktiva outfit av plagg jag gärna hade ägt. Dagens är tillägnad hösten och temat är vinrött som enligt mig är den snyggaste accentfärgen för just denna årstiden.


Hatt / Urban


Skjorta / Lanvin



Scarf / Armani


Blazer / Mauro Grifoni


Manchesterbyxor / Dondup


Skor / Lanvin

Väska / Barbour

Av Andreas Weinås - 22 oktober 2008 12:47

En mycket stilfull svensk artist är Tomas Andersson Wij. Han har med sin eleganta och mer dressade stil varit helt rätt på senare tid men vad som är särskillt imponerande är att han haft denna stilen än längre tid och verkar endast ta influenser av nuvarande trender till sin redan befintliga stil. Många andra kändisar kan vara rätt 1 gång var 10:e år..(läs David Beckham) medans de mest stilsäkra enligt mig kanske inte är de som har årets trend men sldrig är helt fel heller. Ordspråket "Fashion is temporary, Style is forever" låter klyshigt men talar en viss sanning.



Av Andreas Weinås - 20 oktober 2008 20:00

Bowtieclub.com är en nätsite med intriktning på just flugor. De har ett stort sortiment med olika form och modeller t ex butterfly eller straight edge. Man kan få dem färdigknutna men jag råder till att köpa dem oknutna då det är både snyggare och billigare. När man väl lärt sig konsten att knyta dem så är det väl värt det.


Här kommer ett par av mina favoriter.


Mitt förstaval


Grön (mycket Andre 3000 över denna)



Lila/ljusblå

 


Mörkblå

Av Andreas Weinås - 17 oktober 2008 00:01

Jag har fastnat för flera av de allra största märkenas sneakers den senaste tiden och när hösten inte är den mest passande årstiden för just sneakers bör man åtminstone tänka på följande innan man köper.


1. Välj en mörk färg! Så länge du inte fyndar dessa skorna på 70% är mitt råd att köra på en mörkare färg. ja vet att t ex vita sneakers är hur snyggt som helst men på hösten förstör du dem på en kvart och oavsett hur lyxiga och glamourösa de än gång var så är sneakers till skillnad från läderskor aldrig snyggare slitna och har man lagt ut en ganska stor summa på ett par skor så vill man nog gärna att de ska hålla sig fräscha länge. Detta är mina personliga favoriter från franska Lanvin.


2. Även matrialet spelar stor roll. Många designers använder sig av samma sorts högkvalitativa sula men det är oftast tyget som blir fult fortast. Välj en modell med t ex lackat skinn som är lätt att torka av.

En av Dior Homme modellerna för hösten 08.

3. Var kall! Våga vänta. Dessa skor ligger trots allt mellan 3000-4000kr och det är inget många människor är villiga att lägga. Håll utkik på internet och ev. utlandssemestrar och fynda dem till halva priset. Helt plötsligt har du fått ett par grymma skor i samma prisklass som filippa k-modellen du ser halva stan springa omkring med.


4. Bli inte förblindad av märket! Många av de stora designerna lever på namnet och hetsen kring ett märke. För ett par år sen var Dior Homme ett måste bland var och varannat modeoffer medans nu är det Lanvin som är på allas läppar. Köper du dem inte för att få imponerade blickar i krogkön eller på shoppingrundan så kom ihåg att trender kommer och går. Men jag kan inte säga annat än att det lyfter en outfit otroligt mkt med ett par exklusiva sneakers med välarbetade detaljer. Kvaliten är också garanterat högre än på de svenska märkena va det gäller sula, sömmar och matrial. Jag har ett par exklusiva sneakers och jag måste säga att trots att jag haft dem ett bra tag nu så känns det fortfarande speciellt när man skall ta på sig dom till skillnad från andra skor av sämre kvalitet och lägre pris som inte grävde ett lika stort hål i plånboken. .


 Sneakers från Neil Barrett för halva priset.



Av Andreas Weinås - 16 oktober 2008 23:36

En riktigt snygg stil i vinter är MC Boots. Det är ett praktiskt och tåligt val som klarar av en svensk vinter om man sköter om dem. Många män känner sig osäkra i boots och vet inte om de bär upp dem. Just därför är mc bootsen lättare att ha då de är väldigt maskulina och snygga att ha jeansen både utanför och instoppade i.


Jag har valt tre modeller jag tycker är snygga


Neil Barrett / YOOX.com / 335 €


Maison Martin Margiela / E-luxery / 1.100 $



  

Paul Smith / E-luxery / 575 $

Ovido - Quiz & Flashcards