Alla inlägg under oktober 2008

Av Andreas Weinås - 16 oktober 2008 10:24

Talang är det bästa ordet jag har för att beskriva Scott Schumans känsla för stil i de bilder han tar. Sen att han reser till världens största städer där det går fler välklädda människor på gatorna är självklart en faktor men faktum är att han besökt sthlm hyfsat nyligen och levererade en hel del snygga bilder därifrån med.


Notera hur mannen på bilden blandar längden och vidden på plaggen för att skapa en intressant siluett. Den långa tröjan och med en kort skinnjacka och smala jeans allt i dova färger som kryddas med accessoarer i form av hatt, väska och lång halsduk. RIKTIGT SNYGG STIL!


 

Denna bilden är från Scott Schumans Gantkampanj. Tanken med bilderna är att de ska se ut som resten av Sartorialistbilderna och inte skrika gant. Schuman har valt ut ett par personer vars stil han gillar och bett dom skapa en egen outfit med hjälp av en blandning av gants och deras egna plagg som präglar deras vardag. Resultatet blir precis så bra som man hade kunnat hoppas. Fantastiskt snyggt med kontrasterna av den stickade tröjan under kavajen tillsammans med de grövre kängorna.

Bilder: www.thesartorialist.com

Av Andreas Weinås - 15 oktober 2008 10:46

Höstens stora trend enligt många är Manchesterbyxan. Matrialet kommer även i kostym men det är just byxan som varit mest omtalad och onekligen är manchester ett av det mest bekväma tyger man kan ha på sig. Jag skulle absolut kunna tänka mig ett vinrött par i höst men absolut inte över 1000kr. Om man inte varit unniversitetsprofessor så har man förmodligen inte burit ett par manchesterbyxor sen man va liten och förmodligen kommer man inte heller bära dem när de inte är "inne" enligt Daniel Lindström längre.


En mycket vis man sa till mig - Varför ska jag köpa ett par manchesterbyxor? Jag har ju avskytt manchester sen jag var liten...

Det ligger mycket i det, självklart skall man våga testa nya saker för min nuvarande stil hade högstadieversionen av mig kastat mycket skeptiska blickar åt. När det är just något speciellt plagg eller matrial som man aldrig tyckt om finns det ingen anledning att springa och köpa det för att det plötsligt blivit en trend.


För att summera...Alla trender är inte för alla och det är den som skall tycka bäst om din klädsel är du själv...

Av Andreas Weinås - 15 oktober 2008 08:29

En av vårt lands största stilikoner är enligt mig The Hives sångaren Pelle Almqvist. Han klär sig i en proper stil med en bra blandning av tidlösa plagg och aktuella trender. Alltid snygg i håret och en tydlig känsla för detaljer.


 Här tillsammans med en annan av sveriges bäst klädda personligheter

Anders "Moneybrother" Wedin



Av Andreas Weinås - 14 oktober 2008 12:00

Sandro Montereale är Nattklubbschef för nattklubben Push i göteborg och visar varje vecka upp en klockren stilkänsla då han iklädd kostym ev udda kavaj ser tidlöst elegant ut. Många personer försöker bära denna stilen men det som gör Sandro enligt mig till en av göteborgs bäst klädda är hans känsla för detaljer i sin outfit. Notera matchningen av slips och skjorta och sättet att bära plagg många under 30 aldrig skulle lyckas med.


Här med Henrik Hjelt


Klockren Kavaj


Uppknäppt avslappnat


Här tillsammans med andre nattklubbschefen Roy Ghazizadeh som också alltid är oklanderligt klädd.

Bilder: Stureplan.se

Av Andreas Weinås - 13 oktober 2008 22:25

Det här är ett bra exempel på en person som lyckas med det svåra att bära 2 av de 3 delarna av en kostym utan att få det att se stelt ut. Att välja en rutig skjorta matchad med strumporna och en väska får mannen på bilden sin look att se helt naturlig ut enligt mig. Det enda jag har svårt för i klädseln är den stora kragen med det är en smaksak.

Bild: The Sartorialist 


Av Andreas Weinås - 13 oktober 2008 11:02

Mannen på bilden har enligt mig hittat en grym stil med skägget och glasögonen. Snygg detalj med scarfen som tittar fram under jackan.

Bild: www.thesartorialist.com

Av Andreas Weinås - 11 oktober 2008 17:07

En ny serie som fångat mitt intresse pga av den unika stilkänslan är Mad Men. Serien utspelar sig i New York i början av 60-talet och handlar om reklambyrån Sterling Cooper. Stilen är riktigt snygg och känns väldigt aktuell, skulle kunna beskrivas som en nertonad Thom Browne-look med grå kostym, vit skjorta och ofta smal svart slips och en vit bröstnäsduk som ett streck längs bröstfickan. I frisyrväg är det klassisk sidbena som gäller, något som nästan aldrig går ur tiden. 

 


 


Av Andreas Weinås - 11 oktober 2008 13:58

förmodligen den staden i världen med bäst klädda män.


Asiat med amerikansk stil i italien


perfekt passform

Bilder: www.thesartorialist.com

Ovido - Quiz & Flashcards