Alla inlägg den 2 september 2008

Av Andreas Weinås - 2 september 2008 20:31

Det har blivit en del inlägg idag födelsedagen till ära så jag fortsätter med nästa trend i höst nämnligen volym på plaggen. I ca 3-4 år har dior hommes föredetta designer Hedi Slimane dominerat modevärlden med sina anorektiska pojkmodeller i supertajta kostymer med färgerna svart och vitt. Nu visar många märken att en ny tid är på väg med mer volym i plaggen och framför allt i byxväg. Det är inte så illa som under 90-talet med kastastrof oversizade kostymer i pastellfärger utan mer kontrast mellan en smalare kavaj och ett par vidare kostymbyxor. Denna trenden går hand i hand med den tidigare nämnda arbetartrenden. Men viktigast enligt mig är att se till sin egen kropp och vad som passar en själv. Är man lång och smal så kan det vara svårt att bära upp en alltför vid outfit. Medans många kortare, Bredare killar som klagat över att inte kunna få på sig den smala trenden kommer kunna andas ut och glänsa.


Yohji Yamamoto


Lanvin


Bottega Veneta

Av Andreas Weinås - 2 september 2008 20:02

För er som läste Metro idag kunde ni se att enligt Daniel Lindström (Modechef på Café) så är höstens stora trend färg. Jag håller med om att det är mer färg än vanligt för att vara höst men om man tittar på visningarna så är det kanske 2 eller 3 modeller per visning som bär några starka färger och oftast är det i form av en halsduk, ett par byxor eller en kavaj. Visst är det roligt med färg men se till er själva och mitt råd är att färglägga med måtta. Här nedan följer två mer extrema tolkningar av trenden och en sista som faller mig mer i smaken.


Jil Sander


Yohji Yamamoto


Rykiel Homme

Av Andreas Weinås - 2 september 2008 19:44

Den brittiske designern Alexander Mcqueen har tillsammans med Paul Smith tagit rollen som storbritaniens största designers. Höstens visning var klart inspirerad av de sydamerikanska folkslagen Inka och maya. Ponchos mixas med dubbelknäppta kostymer och stora hattar. Det mindre exklusiva märket MCQ säljs på NK men Huvudmärket säljs vad jag vet inte i sverige.



Av Andreas Weinås - 2 september 2008 11:04

Nästa stora trend i höst är den storstickade tröjan. Antingen med rund hals eller en hög polo/sjalkrage. Riktigt bra köp då den är lättburen som den är på tidiga hösten och under t ex en tunnare trench när vintern kommer.

Dolce & Gabbana

 


Michael Kors

 


Neil Barrett

Av Andreas Weinås - 2 september 2008 10:41

Detta har sedan en tid tillbaka varit min personliga favoritdesigner. Om det beror på att hans plagg sälj på kungsgatan 9B i gbg och därmed gör de mer tillgängliga må så vara men han har en förmåga att utan loggor kunna förmedla sin egen speciella design med tex dragkedjor, nitar m.m Han lyckas även få med en bra blandning mellan klassiskt skräddat och trendigt rockigt. Höstens kollektion är mörk med inlag av den magiska Blåmetallic färgen nedan. Säljs endast på Kungsgatan 9b i göteborg.

 



Av Andreas Weinås - 2 september 2008 10:35

Detta klassiska franska modehus har varit världsledande i många år nu och trots grundare som gav namn åt märket inte designat på många år så har märket fortfarande stor status i modevärlden. Höstens visning går mycket åt 70-talet med antingen lite bredare utsvängda ben och polo under kavajen eller smala korta byxor med boxigare överdelar. Märket säljs så vitt jag vet bara på nathalie shulterman i stockholm och är både en och två prisklasser för högt för att övervägas på nått annat än 70% rea.




Av Andreas Weinås - 2 september 2008 10:26

Jag har nämnt tvillingarna Catens märke tidigare och denna säsongen satsar de på skinnhead/SKA looken som var populär förra året. Dsquared har en riktigt snygg visning men sammankopplas tyvärr lite för mycket med fotbollsspelare med mer pengar än stil..Catwalk bilden av märket är klart snyggare än stilen man ser många på nattklubbar ha med slitna jeans och t-shirts med tryck över hela bröstet. Märket säljs på NK Herrtrend, ABCD och Peters Dandy i göteborg.




Ovido - Quiz & Flashcards