Alla inlägg den 26 september 2008

Av Andreas Weinås - 26 september 2008 21:36

Detta var kvällen då jag och Fabian var tillbaka i högstadiet, 15år, odrägliga och allmänt dyngfulla. Det är något med Kräftskivor och jägermeister ;)


Hela gänget


Fabian

Trucker vs fluga


Daniel och Fabian


Börjar gå utför

Av Andreas Weinås - 26 september 2008 11:54

Här kommer ett par vänner och bekanta som jag tycker har grym stil. Vem gillar ni bäst? Kommentera gärna!


Sebastian



Johan


Carl Johan (till vänster)


Jerry




Av Andreas Weinås - 26 september 2008 11:34

Här kommer en outfit från förra veckan då kameran strulat lite. Det kommer även att komma bilder från den beryktade kräftskivan tidigare i månaden så fort jag får bilderna från Henrik.


Kavaj / Raer

Tunnstickad tröja / Hope

Scarf / Violas

Stickad Mössa / Carhartt

Chinos / Dr Denim





Av Andreas Weinås - 26 september 2008 10:00

Kostym är för många unga förknippat med studenten, begravningar och finare tillställningar och skulle nog aldrig se det som något att spendera en kväll på krogen i eller än mindre en dag på stan.

Här kommer ett par olika sätt man kan uppfatta en kostym och vad man bör tänka på när man köper den.

Det viktigaste att tänka på när man köper kostym är vad man kommer använda den till.

Det mest formella i kostymväg är den dubbelknäppta som kommit stort denna säsongen. Oavsett matrial känns den nästan alltid festligare än den enkelknäppta. Mitt råd är att kanske välja en mer ostrukturerad modell till nästa sommar för att undvika direktörs varning. Men det är onekligen ett stiligt plagg.

Alexander Mcqueen


Är man ute efter en festkostym bör man titta efter kavajer med djup skärning dvs går ihop långt ner på bröstet, detta uppfattas oftast som formellt då det påminner om smokingkavajen. Bra matrial till dessa är siden, silkes och finare ulltyg som ofta känns lite glansigt.

Dolce Gabbana


Vill man ha en kostym för utgång men som ändå skulle gå att känna sig bekväm i till vardags är en treknäppt att rekommendera. När skärningen går ihop något högre upp på kavajen blir intrycket direkt mer avslappnat. För att dressa upp - bär med skjorta, för att dressa ner - bär med stickat som på bilden nedan.

Marc Jacobs



Min personliga åsikt om den perfekta kostymen är att den skall vara så användbar som möjligt. Gärna i en mörkare grå nyans, (svart kan kännas tråkigt) i ett lite grövre matrial, smal i passformen och knäppt med två knappar (den understa knappen bör aldrig knäppas, samma gäller vid tre knappar) Modellen nedan är det närmsta jag kommit hittills. Hade även kunnat bäras byxor och kavaj för sig.

Neil Barrett

Ovido - Quiz & Flashcards