Alla inlägg den 16 september 2008

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 22:31

Nästa hösttrend är polotröjan. Den kan antingen bäras i form av en tjock stickad variant eller en tunn i bomull under kavaj eller jacka.


Yves Saint Laurent


Neil Barrett

Alessandro del Aqua

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 21:50

Efter sågningen av 90 talet i förra inlägget kände jag att det inte var mer än rätt att ta nästa stilikon från samma årtionde. Kurt Cobain var för 90 talet var kokain var för 80 talet, Dvs det bästa med sitt årtionde. Han hade en förmåga att få en ganska sunkig look att bli cool och matchade sina converse med oversizeade tröjor och page.




Av Andreas Weinås - 16 september 2008 21:43

90 talet är för mig det svarta fåret i modehistorien. För stora plagg i starka pastellfärger och urtvättade jeans med hög midja och utebliven passform.

Bortsätt från klädstilen älskar jag 90-talet med allt från turtles till fresh prince.


Page och stora tröjor var en viktig del av 90talets ljusglimt: Grungen


90210 Beverly hills med jeans när de var som fulast


Fresh Prince i Bel Air

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 21:06

70 talet är ett av de mest unika årtiondena i stilväg. Det har pratats ett tag om att de stora trenderna med utsvängda byxor och breda kavajslag från denna perioden är på väg tillbaka men det har inte blommat ut riktigt än.

Jag har personligt väldigt svårt för de utsvängda byxorna men playboystilen från 70talet med uppknäppt skjorta under kostym har Tom Ford försökt få in i modevärlden igen genom sina världsberömda kostymer med breda slag och maskulina drag.


Nyckeltrender för 70 talet:

Breda Kavajslag

Stora Skjortkragar utanför kavajen

Utsvängda Byxor


Utsvängt


Skjortkragen 


Saturday Night Fever

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 20:54

Detta årtionde är kanske det mest aktuella just nu med hängslen, hög midja, farfarströja och fluga. Det var ett årtionde som verkligen andas avslappnad elegans och som drar tankarna till en tid när allt från börsmäklare till hamnarbetare gick i kostym och det verkade finnas ett stiltänk som genomsyrade ett helt samhälle.


Nyckeltrender för 30-talet:

Gubbkeps

Hängslen

fluga


"Cinderella Man"



Truman Capote



30-talets maffia

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 20:45

60 talet har varit det årtionde som varit mest aktuellt i modeväg de senaste åren och är min personliga favorit period i modeväg. Trender som smala och korta kostymer och byxor, smala slipsar och klassiskt brittiskt med herrskor i broguemodell.


nyckeltrender för 6o-talet:

smal passform

Kort benlängd

Minimalistisk design med svart, vitt och grått.


The Beatles




Rolling Stones



Korta byxor 1968 och 2008

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 13:18

Något som jag tycker alla män borde inskaffa är en snygg weekend bag. Det är perfekt att ha till träning, om man ska på stan och vill få plats med jacka i väskan eller om man just åker på en weekend och behöver 1-2 ombyten bara. Problemet många har är att kvalitetsväskor kostar väldigt mycket. Man får oftast räkna med att spendera minst 3000kr på en skinnväska t ex. Här kommer tre snygga modeller i olika prisklasser.


Banana Republic                        $168                        Bananarepublic.com



Barbour                                  $259                       Barbour.com


Salvatore Ferragamo                         $1100                   ferragamo.com

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 11:56

Detta paret köpte jag förra året och frågan är om det inte var de skorna jag gillat mest. Problemet kom när jag för andra gången fick gå tillbaka med dem för att sömnmarna/mockan sprack i hälkappan. Nu tar Bobby Dazzler inte in modellen iår men jag funderar starkt på att köpa dom på nätet. Synd bara att man får vårda dom som ett litet barn om man ska köpa dom för lycka till med att byta dem om dom går sönder igen.

Hudson Suede Boot                              asos.com ca 1300kr

Ovido - Quiz & Flashcards