Alla inlägg under september 2008

Av Andreas Weinås - 23 september 2008 21:48

Ett av de allra stilfullaste och mest tidlösa plaggen i basgarderoben är Peacoaten. Detta ytterplagg härstammar från sjön och är vanligtvis tillverkad i tjockare ull. Märken att hålla utkik efter om man är ute efter plagg som detta är Martin Margiela och Dries van Noten för de med en lite större plånbok men även H&M lanserar varje år varianter till lågt pris.

Av Andreas Weinås - 23 september 2008 10:30

Hatt är ett återkommande ämne på bloggen och här kommer 5 olika sätt att bära den på.


Uppklätt:

Hatten är ett klassiskt plagg som alltid förknippats med stil och kan utan problem bäras till kostym för att liva upp outfiten.



Nerklätt:

Samma hatt går lika bra att använda i en mer nerklädd stil. Tänk på att göra små förändringar som att luta hatten bakåt på huvudet för att få en mer avslappnad look.



Stråhatten:

Stråhatten är perfekt för sommarhalvåret då det kan kännas lite varmt och dystert med filthatten ovan. Här är Andre 3000 som är en flitig bärare av just stråhatten till allt från piketröja till smoking.


Gubbkepsen:

Gubbkepsen är väl som namnet säger mer av en keps men vad det gäller huvudbonader är gubbkepsen ett av det mest stilfulla men också svårburna  plagg.


Panamahatten:

Panamahatten är min personliga favorit på sommarn. Den kan bäras lätt och ledigt till skjorta och dressade shorts och är en symbol för slappa sommardagar iaf för mig.

Av Andreas Weinås - 20 september 2008 19:49

Nu i förra veckan spelade coldplay i globen och nästa stilikon är sångaren i bandet Chris Martin. Han har en förmåga att klä ner uppklädda plagg som kavaj med små egna accessoarer som armbindlar och ringar i starka färger.



Av Andreas Weinås - 20 september 2008 19:29

I mitt fall är höstens accessoar den stickade mössan. Jag gillar att ha den upprullad och lite på sne. Jag tycker det passar bra till en mer nerklädd arbetarstil men även schysst för att bryta av en mer uppklädd outfit.

Mössa / Carhartt

Farfarströja / Wrangler

Jeans / We are Replay

Hängslen / H&M

Skor / Hugo Boss


Av Andreas Weinås - 19 september 2008 19:49

Dagens oufit är anpassad till den svenska hösten som nalkas snarare än vi kanske vill.


Trenchcoat / Diesel / NK Denim

Tröja / Hope / Bobby Dazzler

Skjorta / Koppartrans / Kastellgatan

Slips / Stockholm Kravatt / Slipsknuten

Byxor / Whyred / Bobby Dazzler

Skor / Hugo Boss / Cannes (frankrike)

Ett sätt att bryta av en mörk höstoutfit är att använda en stark accentfärg i en halsduk, skjorta eller i detta fall ett par skor.




Av Andreas Weinås - 18 september 2008 14:25

En av sveriges mest framträdande stylister är Lalle Johnson. Han har en förkärlek för det dressade modet och har varit den kanske bäst klädda svensken det senaste året. Lalle har arbetat med Dressman och är nu i sammarbete med J.Lindeberg




Av Andreas Weinås - 18 september 2008 08:59

Här kommer några bilder från cafes gatumode.


Riktigt skönt sätt att matcha stickat och kavaj


Bohemisk man som hade kunnat komma direkt från Margielas visning.




Snygga detaljer i linnet och scarfen

Bilder från http://www.cafe.se/gatumode 


Av Andreas Weinås - 17 september 2008 22:02

En bas garderob är inte fullständig utan minst en slips. Slipsen är för många förknippad med jobb och kan kännas som en del av dagens "uniform" Jag hävdar att slips borde användas mer för att det är snyggt och inte för att det är en dresscode. Satsa på att ta upp en färg från nått annat i din outfit i slipsen men håll den diskret och inte i för skrikande färger är mitt tips.


Det finns ylleslipsar som är mer avslappnade, Silkeslipsar för mer propra stunder, smala slipsar för en modernare look, breda slipsar för formella tillfällen. Något man bör tänka på är att vita slipsar är starkt förknippat med begravning då de nära anhöriga bär vit slips till vit skjorta och mörk kostym.


Bild: Manolo.se

Ovido - Quiz & Flashcards