Alla inlägg under september 2008

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 11:56

Detta paret köpte jag förra året och frågan är om det inte var de skorna jag gillat mest. Problemet kom när jag för andra gången fick gå tillbaka med dem för att sömnmarna/mockan sprack i hälkappan. Nu tar Bobby Dazzler inte in modellen iår men jag funderar starkt på att köpa dom på nätet. Synd bara att man får vårda dom som ett litet barn om man ska köpa dom för lycka till med att byta dem om dom går sönder igen.

Hudson Suede Boot                              asos.com ca 1300kr

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 11:43

Denna ofodrade kavajen från märket coming soon (designat av Yohji Yamamoto) fastnade jag för. Detta är en trend som känns sjukt aktuell även nästa sommar. Gillar den avslappna stilen med ett klassiskt plagg i ett lite annat utförande plus att färgen funkar året om. Säljs på black market i sthlm men något prisuppgift finns inte.


 

Bild cafe.se

Av Andreas Weinås - 16 september 2008 00:21

Sista bilderna på folket utanför visningarna.

Klassiskt brittisk look


Påminner väldigt mycket om Truman Capote


Fluga och klassisk 30tal med hängslen känns kul och stilfullt.


Suverän passform på plaggen men är inte säker på om jag är redo för trasiga jeans riktigt ännu. Känns klart bättre tillsammans med kavaj och slips dock än med loose fit och tajt t-shirt som var mer inne för några år sedan.



Av Andreas Weinås - 15 september 2008 23:56

Många har säkert märkt att flugan har kommit tillbaka till vardags detta år och även om det började smått redan förra året så är det nu det tar fart på allvar. Tidigare var det närmast omöjligt att se nån med fluga på stan medans det nu är ett snyggt tecken på stil. Flugan behöver inte vara kopplad till smokingtillställningar utan kan bäras med en skjorta och en stickad tröja över lika väl. Mång oroar sig för att det skall kännas pretantiöst och utklätt snarare än uppklätt. Jag tycker inte man ska ta på sig något man själv inte verkligen gillar men samtidigt skall man inte heller låta bli att gå klädd på ett visst sätt för att man är orolig för va folk på stan ska tycka. Flugan kräver ju en viss attityd och sticker kanske i ögon på en del men enligt dem så var ju alla med skinnyjeans bögar för 5 år sen också...


Lanvin



Burberry Prorsum


Ralph Lauren

Bilder: men.style.com

Av Andreas Weinås - 15 september 2008 12:01

Nästa märke ut är Dries van Noten som säljs på Kungsgatan 9b i gbg.



Bilder: men.style.com

Av Andreas Weinås - 13 september 2008 13:01

Claes Juhlin som är moderedaktör på king magazine har två riktigt nice höst kostymer på sig på bilderna i sin blogg.

Första kostymen är från Our Legacy och kostar 2000 för kavaj och 1200 för byxor vilket är  förhållandevis billigt för en kostym. Den är tillverkad i manchester som på väg tillbaka stort i höst. Finns på Solo i blågrå eller brunt.

Nästa kostym är av super 120`s ull men det finns inga uppgifter på pris och märke. Lite mer klassisk i matrial men betydligt dyrare.

 

Bilder: www.kingmagazine.se

Av Andreas Weinås - 13 september 2008 12:45

Detta blir det sista inlägget från fashionweek.


Thom Browne


Yigal Azrouel


Spurr


Tommy Hilfiger


Gilded Age

Av Andreas Weinås - 12 september 2008 10:16

Nästa del ut är Byxan som kan bäras på en uppsjö av olika sätt. Min Personliga favorit för tillfället när det gäller kostymbyxor är att den har en smal passform och slutar precis över skon. Tycker man att detta blir lite för kort och vill ha längre så är det viktigt att tänka på att det inte blir massa överflödigt tyg nere vid foten. Lek gärna med kontrasterna genom att matcha en smal byxa med större rock, t-shirt eller tröja.


Bild: The Sartorialist


Om man vill ha byxor med mer volym och vidd är det riktigt snyggt om dem smalnar av ner mot foten för att följa benens form.

Yves Saint Laurent

Bild: men.style.com



När det kommer till hög eller låg midja så har jag personligen väldigt svårt med hög midja på killar. Här är en av de största förgrundsfigurerna inom mode som tolkar just denna frågan på sin visning i veckan.

Thom Browne

Bild: men.style.com


Antingen eller enligt Thom Browne

Bild: men.style.com

Ovido - Quiz & Flashcards