Direktlänk till inlägg 27 januari 2009

Sammanfattning från Paris modevecka

Av Andreas Weinås - 27 januari 2009 11:26


Nu är Paris modevecka slut för den här gången och detta är en sammanfattning av de mest intressanta visningarna i mina ögon.


Lanvin fortsatte att övertyga som det mest inflytesrika märket i världen med mycket scarfs, höga kängor och klassiska plagg i unika och tekniska material.

Lanvin hösten 2009


Att Paris är Hot Couturens hemstad såg man iform av både John Galliano och Number (n)ine som visar väldigt extrema plagg av hög skräddarkunskap.

Galliano hösten 2009


Number (n)ine hösten 2009


Ett märke som överaskade positivt på mig var Maharayasuhiro

 Miharayasuhiro hösten 2009


Dior Homme har haft svårt att hitta tillbaka till den storhet som märket hade när Hedi Slimane var chefsdesigner. Nu sägs det att Kris van Assche kommer få lämna redan till nästa år.

Dior Homme hösten 2009


Raf Simons visade i Milano upp en väldigt stark visning i form av Jil Sander och har valt samma siluett på sin egen linje. Klart före sin tid och förmodligen den mest inflytesrika herrdesignern just nu.

Raf Simons hösten 2009


Andra som valt att lägga sig i framkant av modet var Hugo by Hugo Boss och amerikanska Rick Owens som gör bland de snyggaste skinnjackorna i världen.

Hugo by Hugo Boss hösten 2009


Rick Owens hösten 2009


För alla er som gillar skogshuggartrenden kan jag varmt rekommendera Junya Watanabes vinterkollektion som kommer säljas på Paul&Friends i sthlm.

Junya Watanabe hösten 2009


De få märken som valde att satsa på lite färg i sina visningar var bla Paul Smith, Hermés och Louis Vuitton.

Paul Smith hösten 2009


Hermés hösten 2009


Louis Vuitton hösten 2009


Veckans roligaste visning verkar varit Jean Paul Gaultier som valde att använda sig av barn som modeller.

Jean Paul Gaultier hösten 2009


Den mest uppskrivna visningen innan veckan starta kan mycket väl ha varit London designern Gareth Pugh. Han valde ett Marilyn Manson tema i läder och päls. Kanske inte min personliga favorit men sedd som en väldigt hipp designer just nu.

Gareth Pugh hösten 2009


Bilder: www.men.style.com


 
 
fabian

fabian

28 januari 2009 05:22

Fan vad mycket lättare det är att klä sig snyggt när det inte är över 30 grader. Man är rätt så begränsad just nu. Shorts och luftig tisha blir ett måste.
Ni har det bra ni.

http://www.fabelsvarld.com

 
Ingen bild

Andreas Weinås

28 januari 2009 08:25

Hehe...det ligger faktiskt en hel del i det du säger! Perfekta klädperioden är ju vår och höst egentligen..För det är inte speciellt inspirerande med tjocka vinterjackor som döljer allt man har på sig i minusgraderna här hemma heller.
Sen har ju de där 30 graderna du pratar om vissa fördelar också...

 
Fabian

Fabian

28 januari 2009 09:04

Jo det har väl det, men inte inom det området. Gillar man kläder så känns det ju fel att behöva gå runt i så lite kläder som möjligt utan att kastas i finkan.

http://www.fabelsvarld.com

 
Ingen bild

Andreas Weinås

28 januari 2009 12:12

Sen är det ju ofta så att man anpassar sig till det klimatet man bor i. T ex så ser man ofta italienare iförda kostym under mitten av sommarn med trots tempraturer runt 30 grader utan att svettas ihjäl..Ett tips är att köra på lite dressade shorts och uppknäppt vit skjorta..Det är faktiskt svalare än en t-shirt och mycket mer stiligt.

 
Ingen bild

Jens

28 januari 2009 13:14

hahahaha.. jaa, fabbe klädd som dr livingstone med kameran över axeln. hade sett rätt kul ut alltså. ge oss bilder på det fabbe

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andreas Weinås - 12 februari 2009 08:43

  Nu efter mycket besvär och fantastisk hjälp av Fabian på fabels värld är den nya versionen av Fashion4fun klar!  Den hittar ni på http://fashion4fun.com   Den här sidan kommer finnas kvar för er som vill läsa äldre inlägg men ej uppdateras. Kommen...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 16:21

  Många av er har säkert redan sett det och en del har kanske ingen facebook profil men för er övriga vill jag nämna att fashion4fun nu finns som grupp på facebook. Även om den inte uppdateras jätteofta så kommer viktiga händelser och ev. kontaktinfo...

Av Andreas Weinås - 11 februari 2009 08:29

  Ett stort steg imot att bli vuxen är när man för första gången skall omplacera sina sparpengar i en bankportfölj. Det är något av en ovan situation där det gäller att få klart för sig vilken typ av risk man vill ta för att öka värdet på sina arma s...

Av Andreas Weinås - 10 februari 2009 21:13

  Jag spinner vidare på konsten att matcha färger tillsammans och olika effekter detta kan ge. I inlägget "blå/beige/brun" nämnde jag hur tre färger kan passa bra tillsammans och i detta inlägget kommer jag gå in på hur man bäst plockar upp en färg u...

Av Andreas Weinås - 9 februari 2009 10:51

  Jag skrev ett inlägg om hur det vida modet i byxväg är på väg att få ett rejält uppsving. Fat denna gången är det på ett nytt sätt. Byxorna ger lite av en Charlie Chaplin känsla och har ofta relativt hög midja. Bottega Veneta är det märke som kansk...

Ovido - Quiz & Flashcards