Alla inlägg den 11 januari 2009

Av Andreas Weinås - 11 januari 2009 23:18


Jag har lovat mig själv att köpa en ny kamera och idag var jag ute och kollade vad som fanns.


Då budgeten tillåter en kamera mellan 3000-4000kr är ju frågan om man skall köra på en billig systemkamera eller dyr kompaktkamera.

För bilder inomhus och kvällstid är systemkameror överlägsna så i nuläget känns denna Nikon D40 mest aktuell. För att kunna ta riktigt bra porträtt bör man komplitera med ett 50mm objektiv.

 pris:3499kr med 18-55mm lens kit


Om någon känner att de har någon som helst kunskap inom fotografi och dessutom vet vad jag är ute efter får gärna tipsa om det är någon annan kamera i samma prisklass som är bättre.



Av Andreas Weinås - 11 januari 2009 22:47


Vårens kanske tydligaste trend är färg!


Neil Barrett


Tidigare har designers i de stora modehusen varit ganska sparsamma med färgglada plagg och modet har präglats av minimalism i skalan svart, vitt och grått. Man såg tendensen redan förra sommarn och till viss del i höst även om höstmode alltid är dovare i färgerna än sommarns.

Gucci


Många märken visar hela kostymer i starka färger som gult, rosa och framför allt orange. Det är både pastellfärger och neon som visas flitigt av allt från de amerikanska modehusen som de europeiska.

 

Calvin Klein



När det kommer till oss vanliga som skall bära det är det viktigt att tänka på att det mest som visas på catwalken är för att säga något och ofta extremt.  Istället för en kostym i stark färg kan man satsa på nån accessoar eller kanske skor i stark färg men hålla de mest tidlösa basplaggen i färger som brunt, blått, vitt, svart och grått. Hur kul det än verkar så kan man lätt tröttna på det mest extrema.

Marc Jacobs


Bilder: www.men.style.com



Ovido - Quiz & Flashcards